4 reaktioner till “Aktuellt

 1. Myndigheten för delaktighet söker kommuner till intervjustudie!

  MFD arbetar i dagsläget med att ta fram metodstöd för kommuner att använda i genomförandet av funktionshinderspolitiken. I arbetet har vi bland annat analyserat Länsstyrelseuppdragets genomförda kartläggning och MFD:s tidigare kommunuppföljningar. Nu söker vi kommuner som kan delta i en intervjustudie som ska ge oss mer kunskap om olika kommuners arbetsprocesser kring:

  1. Integrering av funktionshinderperspektivet i budget- och styrprocesser
  2. Framtagande av funktionshinderpolitiska planer och strategier

  Det kan även innefatta kommuner som på annat sätt sticker ut avseende sitt arbete med att införa funktionshinderpolitiska frågor inom sin kommun. Eller där det finns ett framträdande arbete med samråd och aktiv involvering.

  Syftet är att MFD:s metodstöd ska vara så processnära som möjligt. Målsättningen är att ge kommunerna praktiskt stöd i att integrera funktionshinderperspektivet i budget- och styrprocesser, alternativt i framtagandet av funktionshinderpolitiska planer och strategier.

  Urvalet av kommuner sker först och främst utifrån kvalitet på arbetet, eftersom vi även vill kunna lyfta fram lärande exempel. Men urvalet utgår också ifrån storlek/typ av kommun för att täcka upp mångfald och eventuella utmaningar som kommunerna upplever.

  Har du någon eller flera kommuner i din region som stämmer in på det vi söker, hör av dig till mig Pedro Landfors, pedro.landfors@mfd.se . Vi planerar att påbörja intervjuerna i slutet av mars-början av april.

  Med vänlig hälsning,
  Pedro Landfors
  Utredare
  Direkt: 08-600 84 61
  Mobil: 076-104 03 36
  E-post: pedro.landfors@mfd.se
  Myndigheten för delaktighet

  Gilla

 2. Välkomna till årets nationella konferens för samhällsorientering!

  Vill du veta mer om rådande normer och värderingar i det svenska samhället och hur dessa påverkar kvinnor och män?
  Hur vi kan utveckla samhällsorienteringen med fokus på normer, värderingar och utökad samverkan?

  Tid: 21/5 9.00-16.00
  Plats: Halmstads teater

  För mer info. och anmälan: https://www.lansstyrelsen.se/halland/kalenderhandelser—halland/2019-02-28-nationell-konferens-for-samhallsorientering.html

  Gilla

 3. Riksteaterns föreställning – ”24 timmar svart kvinna”

  Föreställningen är inspirerad av verkliga händelser och överlevnadsstrategier, vänskaper och den dagliga kampen mot sexism och rasism. Pjäsen bygger på Fanna Ndow Norrbys bok Svart kvinna. Det kommer även vara ett panelsamtal där olika röster bryts mot varandra med fokus på nya tankar och progressiva framtidsspaningar kring normkritik, mänskliga rättigheter, rasism, sexism och andra för sammanhanget adekvata riktningar.

  Tid: 29/3 9.30-12.00
  Plats: Kungsbacka Teater
  Anmälan: https://www.lansstyrelsen.se/halland/kalenderhandelser—halland/2019-01-31-kick-off-for-projekt-24-timmar-svart-kvinna.html

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s